Sunday, April 26, 2009

Hari Anugerah Cemerlang 2008


Hari ini merupakan hari untuk memberi penghargaan kepada mereka-mereka yang telah banyak menyumbangkan kejayaan kepada sekolah dan diri sendiri.. Banyak kejayaan yang telah dicapai dalam masa setahun.. Sepanjang tahun 2008, SMKB telah melahirkan banyak pelajar cemerlang dalam SPM dan PMR.. Walaupun keputusan PMR pada tahun 2008, tidak begitu cemerlang, namun ia tidak mematahkan semangat para pelajar pada tahun ini untuk terus bangun menggapai kejayaan.. Pada tahun lepas, keputusan SPM memberikan impak yang sangat besar pada SMKB.. SMKB telah mencatat tempat ke-10 antara sekolah-sekolah di daerah kuantan.. Alhamdulillah.. Guru-guru SMKB sangat gembira akan kejayaan ini, apatah lagi, seorang dari pelajar SMKB merupakan antara pelajar cemerlang di pahang.. Eushahida Farizza telah berjaya mendapat keputusan yang cemerlang dalam SPM, iaitu 9A.. Tahniah buat beliau.. Keputusan cemerlang pada tahun lepas juga meningkat.. hanya 2 orang sahaja yang gagal dalam matapelajaran Bahasa Melayu..

Calon Cemerlang 6A ke atas :

Eushahida Farizza bt Abdul Raffar [9A]
Jashima Parveen bt Mohamed Nusatik [10A 2B]
Nuratiqah Aisyah bt Awang @ Mat Nawi [8A 2B]
Mohd Izzuddin b Daud [7A 3B]
Wan Siti Aishah bt Wan Zulkifli [6A 4B]
Sharifah Nur Anisa bt Syed Abdul Karim [6A 5B]
Intan Norshakira bt Suliman [6A 2B 2C]
Juliea Ilhani bt Alias [6A 2B 2C]
Nur Sakinah bt Abdul Aziz [6A 4C]

Tahniah buat semua yang berjaya.. Walaupun nama anda tidak tercatat di sini, anda telah melakukan yang terbaik dalam SPM anda.. :) Di sini, kita dapat lihat hanya seorang sahaja lelaki.. hehe^^ Tahniah buat beliau kerana mendapat anugerah khas dari Pengetua SMKB.

Sepanjang majlis ini berlangsung, banyak persembahan yang dipersembahkan kepada para ibu bapa dan guru.. Antaranya ialah :


Di samping itu, 26 April 2009 ini juga merupakan Hari Bersama Pelanggan, di mana semua tetamu dapat melihat bilik-bilik pameran yang telah disediakan.. Antaranya ialah :Hari ini juga diadakan Majlis Kesyukuran atas kejayaan yang telah dicapai oleh SMKB pada tahun 2008.. Diharap pada tahun ini, SMKB dapat melahirkan lebih ramai pelajar yang cemerlang dari segi akademik, kokurikulum dan juga disiplin dirinya :) Amin....

3 comments:

Journalist said...

Wahh terre lah budak2 tahun lepas.
Semua bagus dari kokurikulum hingga ke akademik!
Tahniah kepada nama2 yg telah dinyatakan, dan semua calon SPM 2008! :)

GSemoga Berjaya! Calon2 SPM 2009!!!

Ahmad Afizul said...

i love this school. tempat aku belajar selama 4 tahun..... i love this school so much....dah 14 tahun berlalu....

adilahazni said...

ermmm tengah jalan2 tetiba muncul nama SMK Beserah diingatan... hehe bkas student 1995-1997... best gak sekolah ni.. skang akak dah ada kat raub dah... hhehehe